Mä oon ihan varma, että jos otsikko olisi "Tervedenhoidon huonot uutiset" tai "Tämä mättää (terveyden)hoidossa, tämänkin kirjoituksen lukijamäärä olisi parempi kuin se nyt tulee olemaan. Suurin osa meistä (ja joo-o, minä itsekin) klikkailee enemmän negatiivisia otsikoita kuin näitä positiivisia. Onhan se tutkittu että negatiivinen juttu leviää 9 kertaa tehokkaammin kuin positiivinen tai että yhden huonon kokemuksen unohtamiseen tarvitaan 10 mahtavaa kokemusta. Mikshän se onkin näin? Ja miksi sitä tarvitsee niitä huonoja asioita koko ajan vatvoa? Missä on hoitoalan hyvät uutiset? Toki ymmärrän että päivänvaloon on nostettava kehityskohteita ja vääryyksiä, että asiat muuttuisivat, mutta positiivistakin sanottavaa (terveyden)hoidosta on varmasti. Tässä kolme viime aikoina minua ilostuttanutta positiivista terveysalan viestiä !! Voimaantukaamme näistä !

  1. ILMAINEN EHKÄISY LEVIÄÄ
    Hitaasti, mutta varmasti väestöliitto ja kumppanit ovat saaneet tämän aatteen leviämään ! Ilmainen ehkäisy vähentäisi varmasti raskauden keskeytyksiä ja sukupuolitauteja sekä lisäisi tasa-arvoisuutta. Ilokseni olen saanut mediasta seurata yhä enenevää uutisointia asian tiimoilta ja valtuusto-alotteita asiaan liittyen käsitellään parhaillaan muutamissa kunnissa, niin myös meillä Hämeenkyrössä.
    kuva13

2.ENNÄTYSMÄÄRÄ VAUVOJA ROKOTETTU
Tässä olikin kauan kaipaamani uutinen. Rokotusasioissa uutisointi on ollut pitkään sitä, että on kerrottu rokotusvastaisuuden lisääntyneen ja esim. tuhkarokkotapauksia on ollut meillä suomessakin viime aikoina. On päivän selvää, että rokotukset ovat yksi lääketieteen isoimmista saavutuksista ja on mahtavaa lukea että viime vuonna maailmanlaajuisesti rokotettiin ennätyksellisesti 123 miljoonaa vauvaa kurkkumätää, hinkuyskää ja jäykkäkouristusta vastaan. Itsekin haaveilen rokotushommista maailmalla.
kuva11

  1. SOTE-ALAN KOULUTUKSIIN RIITTÄÄ HAKIJOITA
    Näin syksyn korkeakouluhaun juuri alettua on ilo huomata että edelleen, sote-alan negatiivisista uutisoinneista ja palkkakeskusteluista huolimatta, alalle riittää tunkua. Hakijamäärät sote-alan koulutuksiin on moninkertaiset aloituspaikkoihin nähden, eikä kaikki halukkaat pääse kouluttautumaan tähän vaativalle ja hienolle alalle. Tulevaisuuden tekijöitä on siis tulossa vaikka paikka paikoin työvoimapula vaivaakin.

Minkälaisia uutisia ja kirjoituksia sinä luet? Houkutteleeko negatiiviset otsikot klikkaammaan enemmän kuin positiiviset? Haluaisitko sinä muuttaa (terveyden)hoitoalan uutisointia? Puhutaanko teidän työpaikan kahvipöydässä tai palavereissa enemmän siitä mikä mättää vai siitä mikä on hyvin ?

Syksyisin terveisin !

Blogin tekstin tarjoaa Skhole
Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.
Kokeile Skholea kaksi viikkoa ilmaiseksi!