Ski Sport Finland ja Suomen Lumilautaliitto valitsivat Skholen palvelun verkkokoulutusalustaksi uudelle lajivalmennuskoulutukselle.

Ski Sport Finland ja Suomen Lumilautaliitto valitsivat Skholen palvelun verkkokoulutusalustaksi uudelle lajivalmennuskoulutukselle. Juuri lanseerattu lajivalmennuskoulutus koostuu liikuntatieteiden asiantuntijoiden kokoamasta kattavasta koulutuskokonaisuudesta, joka toteutetaan sekä lähiopetuksena että etänä. Koulutuksen teoriaosuudet suoritetaan etäopiskeluna Skholen palvelun kautta hyödyntäen videoita ja muuta oheismateriaalia. Lähiopetukseen osallistunut ja etäopiskelun suorittanut sertifioituu lajivalmentajaksi.

“Rinnelajien valmennuskoulutuksen kehittäminen on ollut yhtenä pääteemana lajiliittojen kevään ja kesän suunnitelmissa. Aikaisemmin valmennuskoulutukset on järjestetty lähiopetuksena, jossa teoriaopinnot ovat vieneet suuren osan ajasta ja käytännön tekemiseen ja harjoitteluun käytetty aika on ollut verrattain pientä. Skholen oppimisympäristö on toiminut sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten koulutuksessa jo pitkään, ja koin, että se voisi toimia erinomaisesti myös urheiluvalmentajien koulutuksessa”, kertoo freestylehiihdon ja lumilautailun huippu-urheilujohtaja Jussi-Pekka Kinnunen.

Verkkokoulutusten suosio on kasvamassa ja opiskelutapana verkkokurssit ovat maailmalla vallitsevasta tilanteesta johtuen yleistymässä. Skholen palvelu taipuu moneen ja mahdollistaa opiskelun alasta riippumatta - asiakkaamme voivat ladata verkkoalustalle omat materiaalinsa ja tuottaa näin omia kursseja opiskelijoille. Suorituksia voi seurata kattavan seurantatyökalun avulla, ja osaamista voi mitata itseopiskelutestein ja tentein.

“Ensimmäiset kokonaisuudet saatiin nopeasti ja tehokkaasti ympäristöön ja jatkossa kokeiden ja lisämateriaalien tuottaminen mahdollistaa toimivan kokonaisuuden tuleville vuosille”, Kinnunen kommentoi.

Verkkokurssit mahdollistavat käyttäjän motivaation ja osaamisen varmistamisen ennen itse lähikoulutukseen osallistumista tai työtehtävään astumista. Verkko-opiskelu säästää myös kouluttajan aikaa sekä kustannuksia, sillä koulutusmateriaali on saatavilla ja käytettävissä milloin vain, missä vain. Hyväksytyn suorituksen jälkeen opiskelija voi siirtyä koulutuksessa seuraavaan vaiheeseen. Kaikki opintosuoritteet ja koetulokset ovat henkilökohtaisia, ja niitä voidaan viedä suoraan esimerkiksi HR järjestelmiin.

Lisää tietoa Ski Sport Finlandin ja Suomen Lumilautaliiton lajivalmennuskoulutuksesta voit lukea tästä.

Blogin tekstin tarjoaa Skhole
Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.
Kokeile Skholea kaksi viikkoa ilmaiseksi!