On taas se aika vuodesta...

On taas se aika vuodesta. Pakkaset paukkuvat (ehkä ja toivottavasti) viimeisiä viikkoja, mielen pitäisi olla virkeä, askeleen kevyt. Keväthän on jo aivan käsillä. Mutta. Joululomista on kulunut jo liian pitkä tovi, eikä aamuisin ole yhtään sen helpompi nousta kuin kaksi kuukautta sittenkään. Kesälomaan tuntuu olevan ikuisuus. Kuulostaako tutulta?

Kirkasvalolampun sijaan voisin suositella jotain ihan oikeasti toimivaa: kouluttautuminen.

Eikä mikä tahansa kouluttautuminen, vaan Sairaanhoitajapäivät 2018. Koulutusreissuilta on tutkitustikin saatu eväitä arkeen, ja pieni virkistäytyminen oman työpaikan ovien ulkopuolella antaa varmuudella virtaa. Vielä ehdit mukaan!

Sairaanhoitajapa-iva-t

Sairaanhoitajapäivillä saat uusia virikkeitä omaan työhösi, pääset tutustumaan yhdellä kohtaamisella alan uusiin palveluihin, toimijoihin ja tuotteisiin, voit verkostoitua eri toimijoiden kanssa, ja mikä parasta, pääset kehittämään omaa ammattitaitoasi! Kaikkein parasta taitaa olla se, että koulutuspäivät tarjoavat myös maksuttomia mahdollisuuksia eväsrepun täyttöön: Tänä vuonna maksuttomalla näyttelyalueella pääsee tutustumaan muun muassa näytteilleasettajien tarjontaan ja kuulemaan kiinnostavat, kaikille avoimet keynote –luennot.

Keynote-luennoija Sirpa Pietikäisen puheenvuoroa Sairaanhoitajat terveydenhuoltojärjestelmän uudistamisen ja digitalisoitumisen keskiöön Suomessa ja Euroopassa voi erityisesti suositella niille koulutuskävijoille, joita ura Suomen rajojen ulkopuolella kiinnostaa – mitä mahdollisuuksia maailma ammattilaisillemme tarjoaakaan! Toisen keynote-puhujan, Harri Gustafsbergin, Stressin hallinta ja itsensä johtaminen –luento paneutuu aiheeseen, josta on puhuttu ja puhutaan säännöllisesti terveydenhuoltoalan resursoinnin ja hoitotyöntekijöiden työssäjaksamisen yhteydessä. Kuten aiemmissa blogiteksteistäkin olette voineet lukea, on terveydenhuollon ammattilainen uupunut. Gustafsbergin luennosta saattaa saada vinkkejä siitä, miten omaa stressitasoaan kykenee hallitsemaan tai millä tavoin uupumista voidaan ennalta ehkäistä sisäisesti, itsestä lähtöisin olevilla menetelmillä. Itsensä johtamisen avulla.

Koulutuspäivillä voi myös messuilla! Sairaanhoitajapäivillä on lukuisia näytteilleasettajia ja jokaisella on tärkeää sanottavaa juuri sinulle.

Omaan messukarttaani olen rastittanut jo seuraavat tutustumistahot: Itä-Suomen yliopisto, Mediq, Metropolia AMK, Skhole, Terveyskylä.fi, Lääketietokeskus ja Kustannus Oy Duodecim. Miksikö? Ensinnäkin kiinnostus osaamisen kehittämiseen ja terveydenhuollon uusiin tuuliin, toiseksi mielenkiintoiset virtuaaliset mahdollisuudet, ja kolmanneksi työtehtävä – Skholen pisteellä olen bloggaajana tavoitettavissa juuri sinua varten. ** Mitkä messuilujutut sinua kiinnostavat?**

Sitten on vielä Klinikkalava. Klinikkalavalla voit kuunnella ajankohtaisia ja käytännönläheisiä, kaikille avoimia ja ilmaisia puolentunnin tietoiskuja. Erityisen kiinnostavia ja kuulemisen arvioisia ainakin näin opettajan näkökulmasta ovat seuraavat esitykset:

  1. Toteutuuko näyttöön perustuva toiminta hoitotyössä? Näyttöön perustuva toiminta on 2010-luvun puheenaihe terveydenhuollossa. Myös vuoden 2018 Klinikkalavalla klo. 12.00. Mielenkiintoisena pidän sitä, mitä esiintyjät tähän kysymykseensä vastaavat ja miten he vastaustaan perustelevat. Käytäntöjä ja vastausvaihtoehtoja on monia, ja tässä tilaisuudessa kuulemme yhden näkökulman asiasta.

  2. Millaista on onnistunut opiskelijaohjaus? Onnistunut harjoittelujakso on tärkeä osa terveysalan opiskelijan ammatillisen kasvun ja kliinisen osaamisen kehittymisessä. Opettajana minua kiehtovat opiskelijaohjauksen nykytrendit ja -haasteet sekä se, millaisia uusia ajatuksia opiskelijaohjausosaamiseen liittyy. Olenkin varmuudella kuuntelemassa esitystä klo 13.00 alkaen eturivissä!

  3. …ja sitten, tadaa!, ihan kaikkein paras juttu ainakin kilpailuhenkiselle koulutus- ja messukävijälle: Sairaan hyvä tietäjä –tietovisailu Sairaan hyvä tietäjä ratkaisee, kenen osaaminen on hyvällä tasolla ja kuka taitaa potilaan kliinisen tarkkailun? Kuka on lukenut tenttikirjansa kannesta kanteen ja kuka on joukon säätäjä? Pelaajaksi voi ilmoittautua jo ennakkoon Metropolia AMK:n osastolla 3r11.

Uskothan, kun kerron, että kouluttautuminen todella virkistää? Voit unohtaa kirkasvalolampun ja pakata laukkusi minilomalle Helsinkiin 22.-23.3.2018. Lupaan, että matka kesälomaan on ainakin kaksi päivää lyhempi!

Minna

Ps. Voit tavata minut Sairaanhoitajapäivillä! Olen Skholen ständillä to 22.3. klo 11.15-12.15 sekä pe 23.3. klo 11.30-12.30. Tuu ihmeessä moikkaamaan, lupaan hymyn ja pari hyvää juttua. Ja jotain roinaakin saattaa olla jaossa standilla. Kipinkapin...

Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.