UM:n rahoittaman Naiset vailla vaihtoehtoja -hankkeen viimeisin podcast käsittelee naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, naisten asemaa sekä sukupuolirooleja Meksikossa.

UM:n rahoittaman Naiset vailla vaihtoehtoja -hankkeen podcastsarjan viimeisin jakso on julkaistu! Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n (LSV) toteuttama Naiset vailla vaihtoehtoja -hanke aloitti alkusyksystä 2020 podcastsarjan, joka julkaistaan Skholen verkkoympäristössä. Nyt julkaistu jakso on sarjan viimeinen.

Maailmanterveysjärjestö WHO on nimennyt Meksikon yhdeksi maailman väkivaltaisimmista maista naisille, ja perinteiset sukupuoliroolit ovat Meksikossa vahvoja. Naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi on tehty töitä valtakunnallisella tasolla, mutta lisätöitä tarvitaan. Podcastissa aiheesta keskustelemassa on meksikolainen kansalaisjärjestön työntekijä Jorge Montes Delijorge. Haastattelijana toimii Tinja Hokkanen.

Naiset vailla vaihtoehtoja -hanke käsittelee naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja - oikeuksia globaalista näkökulmasta ja perustuu kansainvälisten asiantuntijoiden luentoihin, podcasteihin ja kirjoituksiin. Hankkeen kautta tutustutaan muun muassa vammaisten naisten seksuaalioikeuksiin Keniassa, naisiin kohdistuvan väkivallan juurisyihin Intiassa sekä brasilialaisten naisten oikeuteen päättää omasta kehostaan. Hanketta rahoittaa Suomen ulkoministeriö ja sen toteuttajina ovat Lääkärin sosiaalinen vastuu ry (LSV) ja Suomen Gynekologiyhdistys.

Kaikki podcastit löytyvät täältä: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/naiset-vailla-vaihtoehtoja-podcast

Blogin tekstin tarjoaa Skhole
Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.
Kokeile Skholea kaksi viikkoa ilmaiseksi!