UM:n Naiset vailla vaihtoehtoja -hankkeen uusin podcast käsittelee naisten asemaa sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä Afrikan köyhimmissä maissa.

UM:n rahoittaman Naiset vailla vaihtoehtoja -hankkeen podcastsarjan uusi jakso on julkaistu! Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n (LSV) toteuttama Naiset vailla vaihtoehtoja -hanke aloitti alkusyksystä 2020 podcastsarjan, joka julkaistaan Skholen verkkoympäristössä. Podcasteja ilmestyy kerran kuukaudessa.

Juuri julkaistussa jaksossa keskustellaan naisten asemasta Afrikan köyhimmissä maissa. Monessa Afrikan alemman tulotason maassa naisten mahdollisuudet seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluihin, kuten ehkäisyyn ja raskauden keskeytykseen, ovat rajalliset. Podcastissa gynekologi Tarek Meguid kertoo näistä teemoista ja selittää maanosan sisäisiä eroavaisuuksia palveluiden saatavuudessa.

Naiset vailla vaihtoehtoja -hanke käsittelee naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja - oikeuksia globaalista näkökulmasta ja perustuu kansainvälisten asiantuntijoiden luentoihin, podcasteihin ja kirjoituksiin. Hankkeen kautta tutustutaan muun muassa vammaisten naisten seksuaalioikeuksiin Keniassa, naisiin kohdistuvan väkivallan juurisyihin Intiassa sekä brasilialaisten naisten oikeuteen päättää omasta kehostaan. Hanketta rahoittaa Suomen ulkoministeriö ja sen toteuttajina ovat Lääkärin sosiaalinen vastuu ry (LSV) ja Suomen Gynekologiyhdistys.

Kaikki podcastit löytyvät täältä: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/naiset-vailla-vaihtoehtoja-podcast

Blogin tekstin tarjoaa Skhole
Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.
Kokeile Skholea kaksi viikkoa ilmaiseksi!