Viimeisen viikon aikana palveluumme on lisätty käyttöoikeus tuhansille uusille opiskelijoille, sekä kymmenille ellei sadoille opettajille. Tässä tekstissä annamme yksinkertaisen esimerkin kuinka voit hyödyntää Skholen palvelua etäopetuksessa.

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Viime viikolla tuli päätös koulujen sulkemisesta. Päätimme Skholella auttaa oppilaitoksia ja tarjosimme Skholen palvelun ilmaiseksi kouluille kevään ajaksi. Viimeisen viikon aikana palveluumme on lisätty käyttöoikeus tuhansille uusille opiskelijoille, sekä kymmenille ellei sadoille opettajille. Tässä tekstissä annamme yksinkertaisen esimerkin kuinka voit hyödyntää Skholen palvelua etäopetuksessa.

Valitse kurssi

Skholen palvelussa on yli 50 erilaista kurssia. Jokaisen kurssin yhteydessä on mainittu kurssin median kesto, sekä suositeltu opiskeluaika. Voit hyödyntää näitä kun mietit opiskelijoiden ajankäyttöä. Kurssit löydät Skholen oppimisympäristön etusivulta osoitteesta app.skhole.fi

Lähes jokaisesta kurssista löytyy myös koe, sekä itseopiskelutesti, jolla opiskelijat voivat harjoitella ja testata osaamistaan kurssin aiheista. Opettajan tunnuksilla voit tarkastella Skholesta löytyviä kokeita ja itseopiskelutestejä klikkaamalla “Oma ryhmäni” -> “lisää” -> “Koemoduulit ja kysymykset”.

Testaa opiskelijoiden lähtötaso

Luo koe-tehtävä ja anna se tehtäväksi ennen itse kurssin opiskelua. Opettajana saat käsityksen opiskelijoiden osaamisesta ennen kurssin opiskelua.  Näin saat opiskelijat kiinnittämään huomioita oikeisiin asioihin ja huomaamaan mitä kohtia kannattaa erityisesti opiskella.

Ohjeet koe-tehtävän luomiseen löydät täältä.

Luo kurssi-tehtävä

Luo tehtävä valitsemastasi kurssista ja anna se tehtäväksi opiskelijaryhmällesi. Tehtävän alkamis- ja loppumisajan määrittämisessä voit hyödyntää kurssien yhteydessä mainittua suositeltua opiskeluaikaa.

Seuraa opiskelijoiden etenemistä Tehtävät-työkalun yhteydessä olevasta “tulokset” näkymästä. Näet helposti kuinka opiskelijat etenevät. Voit tsempata ahkeaa ja kannustaa hitaammin etenevää. Kehoita opiskelijoita myös tekemään kurssin itseopiskelutestiä. Voit nähdä itseopiskelutestien tulokset Tilastot-työkalua hyödyntämällä.

Ohjeet kurssi-tehtävän luomiseen löydät täältä
Ohjeet tilastojen katsomiseen löydät täältä

Kurssin opiskelun jälkeen

Voit järjestää kurssin jälkeen videopuhelun, jossa keskustelette kurssin aiheesta ja siitä mitä kukin siitä oppi. Mikä oli helppoa ja mikä hankalaa? Voit myös  pyytää opiskelijoita kirjoittamaan oppimispäiväkirjaa, tai teettää jokin vastaavan tehtävän liittyen kurssin aiheeseen. Lopuksi luo koe-tehtävä uudelleen, samalla näet ovatko tulokset parantuneet.

Tutustu kurssiin Skholen käyttö opetuksessa

Tutustu kurssiin Opiskelu ja oppiminen

Kiinnostuitko? Varaa aika esittelylle tästä!

-Tuomas Skholelta

Blogin tekstin tarjoaa Skhole
Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.
Kokeile Skholea kaksi viikkoa ilmaiseksi!