UM:n rahoittaman Naiset vailla vaihtoehtoja -hankkeen podcastsarjan toinen jakso käsittelee maahanmuuttajanaisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä.

UM:n rahoittama Naiset vailla vaihtoehtoja -hanke aloitti alkusyksystä podcast sarjan, joka julkaistaan Skholen verkkoympäristössä. Podcasteja ilmestyy kerran kuukaudessa, joista ensimmäinen elokuussa 2020.

Nyt ilmestyvän podcast sarjan toinen jakso käsittelee maahanmuuttajanaisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä sekä sen erityispiirteitä. Vigor-hankkeen seksuaaliterveyden sanansaattajina toimivat mentorit keskustelevat maahanmuuttajien seksuaali- ja lisääntymisterveydestä Suomessa. Podcastissa tarkastellaan mm. sitä, mikä on perheen rooli naisen seksuaaliterveyttä koskevissa päätöksissä sekä miten eri yhteisöissä nähdään ehkäisyyn ja raskaudenkeskeytykseen liittyvät kysymykset. Oikean tiedon saanti on tärkeässä asemassa ja tukee naisten oikeutta ylläpitää omaa seksuaali- ja lisääntymisterveyttään. Jakso on kuunneltavissa 30.9 alkaen Skholen verkkopalvelussa.

Naiset vailla vaihtoehtoja -hanke käsittelee naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja - oikeuksia globaalista näkökulmasta ja perustuu kansainvälisten asiantuntijoiden luentoihin, podcasteihin ja kirjoituksiin.

Hankkeen kautta tutustutaan muun muassa vammaisten naisten seksuaalioikeuksiin Keniassa, naisiin kohdistuvan väkivallan juurisyihin Intiassa sekä brasilialaisten naisten oikeuteen päättää omasta kehostaan. Hanketta rahoittaa Suomen ulkoministeriö ja sen toteuttajina ovat Lääkärin sosiaalinen vastuu ry (LSV) ja Suomen Gynekologiyhdistys.

Podcastit löytyvät täältä: https://app.skhole.fi/fi-FI/courses/naiset-vailla-vaihtoehtoja-podcast

Blogin tekstin tarjoaa Skhole
Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.
Kokeile Skholea kaksi viikkoa ilmaiseksi!