Tänä keväänä meidän piti päästä kertomaan, että ollaan vihdoin saatu toiminta kannattavaksi. Keväällä ei kuitenkaan uskallettu hehkutella kuinka viime vuosi meni kivasti. Tehdään se siis nyt.

Olipa kevät ja vuosi, ja vielä on muutama kuukausi jäljelläkin! Maaliskuussa kun Suomi pysähtyi, meiltä katosi käytännössä yhdessä yössä 100 keväälle sovittua asiakastapaamista. Tilanne näytti hurjalta ja kukaan ei oikein tiennyt mitä tuleman pitää. Omalta osaltamme pyrimme auttamaan alan toimijoita ja tarjosimme Skholen palvelun oppilaitoksille ilmaiseksi kevään ajalle, sekä tuotimme vapaasti kaikkien käytössä olevat kurssit Infektioiden ehkäisystä ja torjunnasta, Covid-19 viruksesta sekä Kriittisesti sairaan potilaan tunnistamisesta.

Nyt puolen vuoden jälkeen tarkasteltuna maailma kääntyi siihen asentoon, jossa kuvittelimme sen olevan jo 2014 kun perustimme Skholen. Pandemian myötä otettiin digiloikka, jollaista tuskin olisi vapaaehtoisesti tehty. Vaikka pandemia joskus laantuukin, tullaan nyt opittuja etäkäytäntöjä hyödyntämään myös tulevaisuudessa. Myös myynti virkosi kevään pysähdyksen jälkeen ja tapaamiset hoituvat tarpeen vaatiessa myös Teamsin ja Meetsin kautta.


Tänä keväänä meidän piti päästä kertomaan, että ollaan vihdoin saatu toiminta kannattavaksi. Keväällä ei kuitenkaan uskallettu hehkutella kuinka viime vuosi meni kivasti. Tehdään se siis nyt. 2019 Skhole teki 706.000€ liikevaihtoa ja 107.000€ liikevoittoa!

2019 Skhole teki 706.000€ liikevaihtoa ja 107.000€ liikevoittoa!

Näyttää siltä, että olemme ylittäneet kuolemanlaakson ja tänä vuonna ollaan menossa vielä viime vuotta parempiin lukemiin. Liikevaihtoa olemme tehneet Skholen perustamisesta lähtien. Alkuun piti kuitenkin tehdä isot investoinnit oppimisympäristön kehitykseen ja sisältöjen tuottamiseen. Myös toimivan toimintamallin hakeminen vei aikaa ja kiristi hermojen lisäksi kukkaronnyörejä. Vielä on toki töitä tehtäväksi, mutta nyt toiminta pyörii omillaan ilman ulkopuolista rahoitusta. Se on jo saavutus itsessään!


Kevään yhtiökokouksessa teimme myös päätöksen rahoituskierroksesta. Tähän mennessä olemme keräänneet kierroksella reilut 100.000€. Tämän, sekä Business Finlandin poikkeusrahoituksen turvin olemme voineet tehdä tarvittavat muutokset, jotta matka jatkuu pandemiasta huolimatta. Mukaan kierrokseen tulivat Yacinen ja Mian lisäksi pitkäaikaiset kumppanimme Eliftech LLC ja Artlab Productions Oy. Näin osaamista ja sitoutumista vahvistettiin entisestään. Skholen ydintiimi on pieni, mutta ympärillä toimiva klusteri iso. Kun tuotanto perustuu alihankintaan, ei hiljaisempi aika tyhjennä kassaa. Kysynnän kasvaessa reserviä löytyy tarpeen mukaan. Toisin sanoen ollaan ihan oikeasti ketteriä ja pystytään reagoimaan helposti muutokseen. Voidaan hyvin todeta, että Skhole on kokoaan suurempi toimija.

Kun perustimme Skholea, kuulin useammalta tuttavalta kuinka ensimmäisen viiden vuoden jälkeen nähdään toimiiko idea ja onko yritystoiminta kannattavaa. Hymähdin mielessäni moisille ennusteille ja ajattelin että me kyllä tehdään tämä parissa vuodessa. Väärässä olin, mutta onneksi vain vaaditun ajan suhteen. Viimeiset kuusi vuotta ja viisi tilikautta ovat opettaneet varovaisuutta sekä realismia ennusteiden suhteen. Usko ideaan ja mahdollisuuksiin ei ole kuitenkaan kadonnut minnekään. Tästä tämä vasta alkaa!

Tuomas Lipponen
toimitusjohtaja
Skhole Oy

Blogin tekstin tarjoaa Skhole
Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.
Kokeile Skholea kaksi viikkoa ilmaiseksi!