Blogisti Meri Sierla on ammatinvaihtaja, joka kirjoittaa sosiaali- ja terveysalan nykyisille ja tuleville ammattilaisille, sekä hoitoalan urapolulla eteenpäin suuntaaville. Merin kirjoituksissa käsitellään elinikäistä oppimista ja jatkuvaa muutosta kaikissa niiden ilmenemismuodoissa hoitoalan työyhteisöjen arjessa. Merin kirjoituksista löydät työelämää nähneen ihmisen näkökulman näihin asioihin.

Meri-Sierla

Valmistuttuaan sairaanhoitajaksi vuonna 2007 Meri työskenteli ensin instrumenttihoitajana yliopistosairaalan leikkausosastolla. Alun perin Merin ensisijainen kiinnostuksen kohde oli ollut anestesiahoitajan työ. Kolmen vuoden jälkeen Merille tarjoutui tilaisuus vaihtaa anestesiapuolelle. Leikkausosastolla työhön kuului myös päivystämistä. Meri sai valmiiksi marraskuussa 2017 sosiaali- ja terveysalan johtamisen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnot. Työyhteisö ja työtehtävät vaihtuivat pian valmistumisen jälkeen. Nykyään Meri työskentelee apulaisosastonhoitajana yliopistosairaalassa.

"Ehtymättömän tiedonjanon omaavaksi ikuiseksi opiskelijaksi" itseään kuvaileva Meri nauttii haasteista ja organisoinnista. Työssään hän on aina valmis ainakin kokeilemaan uusia asioita ja toimintamalleja. Myös työn ohessa opiskelu kuuluu edelleen Merin arkeen: Parhaillaan työn alla ovat työ- ja organisaatiopsykologian opinnot avoimessa yliopistossa. Vastapainoa mielenkiintoiselle ja haasteelliselle työlle, sekä työn ohessa opiskelulle antavat valjasulkoilu eurooppalaiskissa Toivon kanssa, ystävien tapaaminen, liikunta ja jooga.

Merin teesit nykyisille ja tuleville hoitoalan ammattilaisille, sekä hoitoalan urapolulla eteenpäin suuntaaville ovat:

  • Elämä on täynnä mahdollisuuksia
  • Ihminen ei ole koskaan liian vanha opiskelemaan ja oppimaan uutta
  • Työelämässä vain muutos on pysyvä olotila: Pidä huolta työmarkkina-arvostasi ja päivitä oma-aloitteisesti omaa osaamistasi
  • Kaikista työ- ja työharjoittelupaikoista saa evästä tulevalle työuralle
  • Kun kaipaat muutosta ole aktiivinen ja toimi. Valmistaudu myös luopumaan jostain, jotta voit saada uutta tilalle.

Pysy kuulolla.

Blogin tekstin tarjoaa Skhole
Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.
Kokeile Skholea kaksi viikkoa ilmaiseksi!